A HÓNAP ESEMÉNYE - LANDSCAPES

Mikor:
2017. június 9., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A HÓNAP ESEMÉNYE - LANDSCAPES



MINDEN JEGY ELKELT!

Snétberger Ferenc – gitár (D/H)
Markus Stockhausen – trombita (D) 

Snétberger és Stockhausen a 90-es évek óta játszanak együtt, és első duett-felvételeiket Ferenc For My People című albumán mutatták be. Azóta is tovább dolgoznak teljesen egyedi stílusú duett-improvizációikon – tele dallamos találékonysággal, izgalmas ritmusokkal, klasszikus vonásokkal, technikai merészséggel és szilaj sziporkázással. Snétberger így nyilatkozott erről: "Markus olyasmiket hoz ki belőlem, amiket egyébként soha nem játszom. A kommunikációnak ez a közvetlen fajtája valami egészen rendkívüli.", Stockhausen kiegészíti: "Mi így dolgozunk: ötletek, morfondírozgatás, lejegyzés. Közös folyamat, teljesen egyedi stílus. Eddigi életünk és az általunk kedvelt dolgok különbözőek – és ez így mégis kitűnően működik."
A duó zenéjét leginkább a tagok kölcsönös egymásra hatása jellemzi. Két teljesen különböző muzsikus jutott itt művészi megegyezésre. Kettejük társulását éppen a köztük feszülő ellentét teszi érdekessé.

Snétberger Ferenc "zenei kozmopolita" (Die Welt), magyar zenészcsalád sarja. Már gyermekként tanult gitározni édesapjától, aki egyben első nagy példaképe is volt. Kezdetben a brazil zene, a jazz és Django Reinhardt gyakoroltak rá hatást. Tizenévesként klasszikus, majd jazzgitárt tanult a Bartók Béla Konzervatóriumban. Snétberger a kortárs gitárzene egyik legegyénibb képviselője – különleges, határokat nem ismerő virtuóz. 2002-ben szülővárosában, Salgótarjánban díszpolgárrá avatták, két évvel később a Magyar Köztársaság Érdemrendjével, 2005-ben pedig Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki, 2014-ben Kossuth-díjat kapott. A Berlinben élő, nemzetközi hírű gitárművész-zeneszerző, Snétberger Ferenc az elmúlt három évtizedben önálló stílust teremtett. Egyszerre virtuóz és rendkívül érzékeny játékát, egyedi „klasszikus-jazz-brazil” kompozícióit nemcsak Európában, hanem a tengeren túl is elismerés övezi. 2016-ban szólólemezzel debütált a rangos ECM lemezkiadónál, triófelvétele TITOK címmel ugyanott 2017 áprilisában került bemutatásra.

Markus Stockhausen "egyedülálló trombitaművész" (The Times), korunk legsokoldalúbb zenészeinek egyike. A Kölni Zeneművészeti Főiskola hallgatója volt, és mind a jazz, mind a kortárs, mind pedig a klasszikus zene területén egyformán otthonosan mozog. Intenzíven dolgozott együtt édesapjával, a zeneszerző Karlheinz Stockhausennel, aki számos művet írt számára. Markus Stockhausen nemzetközi szinten elismert szólista, improvizátor és zeneszerző. Munkája több mint ötven CD-n hallható Mauricio Kageltől Dhafer Youssefig.

Belépőjegy egységesen: 3800 Ft
jegyvasarlasgomb
Jegyfoglalás: ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.