ARTISTRY IN DUO

Mikor:
2017. április 26., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
ARTISTRY IN DUO



Dudás Lajos klarinét
Philipp van Endert (D) gitár

El Dudas (Dudás Lajos) Budapesten született, a Boden-i tónál él. A magyar-német jazzklarinétos egyike azon keveseknek, akik a szving korszakban oly divatos klarinétot képesek a kortárs jazz hangján megszólaltatni. Bach-feldolgozástól a mainstreamen át az avantgárdig sokféle stílust ölel fel gazdag repertoárja. Briliáns módon szövi egybe a bebop nüanszait a népzenével, kortárs zenével és az avantgárddal. Izgalmas, eredeti klarinéthangja a könnyed és szabad szvingeléstől a csillogó hangszínű improvizációkig terjed. The Great Jazz Book című alapművében Joachim-Ernst Berendt külön kiemelte Dudás szabad-tonális játékának érzékenységét és könnyedségét.
Dudás és a Berklee-n végzett düsseldorfi gitáros Philipp van Endert 1993-ban adták első közös koncertjüket. Az egyszerinek tervezett projekt időközben több mint két évtizede működik nagy sikerrel és számtalan lemezprodukciót, rádió- és TV-felvételt, nemzetközi turnét és fesztiválfellépést tudhat magáénak. A duó alkalmanként kvartett-kvintett felállásig is kibővül. Előadásuk izgalmas párbeszéd azoknak, akik kedvelik a zenei kalandozást és hajlandók elhagyni a mainstream kitaposott ösvényeit. Dudás ritkaságnak számító budapesti koncertje különös figyelmet érdemel.

Műsoron: Bach, Bartók, Dave Brubeck, Charlie Chaplin, Lajos Dudas,  Lehár Ferenc, Seress Rezsö, Duke Ellington, Pege Aladar és Zoller Attila művei

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft
jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.