NÉGYKEZES ZONGORAEST

Mikor:
2016. október 3., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
NÉGYKEZES ZONGORAEST



Patrícia Bretas és Josiane Kevorkian  Duo (Brazília) koncertje

Mignone: Lundu
Murillo Santos: Batuque *
Ricardo Tacuchian: Grafite
Gustavo De Sá: Praça da Matriz
Ronaldo Miranda: Variações Sérias sobre um tema de Anacleto de Medeiros *
Ronaldo Miranda: Frevo

***

Grieg: Peer Gynt szvit, op. 46 no. 1
Chopin: Tarantella op. 43 (átirat: Gustavo Ballesteros)
Martinů: Harlekin
Martinů: Bábok tánca
Dvořák: Szláv táncok, op. 72 no. 1, 2, 5, 7

*a Bretas-Kevorkian Duónak ajánlva

Több brazíliai és külföldi zongoraverseny győztese, Patrícia Bretas és Josiane Kevorkian, tehetségüket a Bretas–Kevorkian Duo formációban egyesítve, ma az egyik legtekintélyesebb brazil kamaraegyüttest alkotják. Kitűnő partneri kapcsolatban állnak brazil zeneszerzőkkel, akik több darabjukat ajánlották a Duónak, amely 1995-ben debütált. Művészi ideáljuk, hogy két zongorára vagy négykezesre komponált brazil zenét, illetve a nemzetközi repertoárból olyan darabokat népszerűsítsenek, amelyeket ritkán játszanak az országukban.

Patrícia Bretas Rio de Janeiróban született, a riói Szövetségi Zenei Egyetem tanára, Josiane Kevorkian Espírito Santóban született és a Paquetá Arts House kulturális igazgatója. Mindketten hatalmas zenei gyakorlatot szereztek pályájukon szólistaként, illetve kamarazenészként is. Hírneves brazil (Maria da Penha, Myrian Dauelsberg, Daisy de Luca) és külföldi zenészek (Eliane Richepin, Pascal Rogé and Norman Beedie) voltak mestereik között.

Szólistaként olyan híres nemzetközi zenei fesztiválokon léptek föl, mint Annecy, Epinal, Nizza, Salzburg. Szólista duóként pedig több szimfonikus zenekarral, köztük a Roberto Duarte vezette Brazíliai Szimfonikus Zenekarral koncerteznek rendszeresen.

1997-ben a Bretas–Kevorkian páros első díjat nyert a San Pauló-i Artlivre Piano Duóversenyen, és azóta számos meghívást kap rádió- és TV-felvételekre.

Brazílián kívül felléptek már Franciaországban, Nagy-Britanniában, a Cseh Köztársaságban és Németországban. Patrícia Bretas már többször járt Magyarországon, legutóbb 2014-ben adott szólóestet az Óbudai Társaskörben.

https://www.youtube.com/channel/UCB9wnbNarBOMcQiTgztO3Eg

Társrendező: a Bohémia Baráti Kör

Belépőjegy: 1400 Ft, senior és diákjegy: 700 Ft
Jegyet vásárolhat: jegymester.hu
Jegyét lefoglalhatja ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.