KULINÁRIS ÉLVEZETEK A MÓKUS SÖRKERT ÉS ÉTTEREMBEN

KULINÁRIS ÉLVEZETEK A MÓKUS SÖRKERT ÉS ÉTTEREMBEN
2013. máj. 6. - 2018. december 31.
Mókus Sörkert és Étterem

Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét. Csak a fiatal hátgerincnek való a nők körül való forgolódás, míg a nemzet törzsei, a férfiak, elszélesednek, mint a tölgyfák, és a csontrendszer és a test alkata leginkább üldögéléshez idomul... (Krúdy Gyula: Magyar Hasak, 1919)

A MÓKUS SÖRKERT ÉS ÉTTEREM AJÁNLATA (Mókus utca 1-3.)

Ételek Az emlékek szakácskönyve  Ízes írások és régi receptek című könyvből

A GYOMOR ÖRÖMEI

Gulyásleves tányérban
Piros volt, mint a naplemente, és olyan illat szállt vele, mint a legkedvesebb szakácsnéval, akinek az ember jókedvében házasságot ígér. (Krúdy Gyula: A nagy étvágyú ember, 1932)

Túrós csusza

mokuskert kicsi

SZINDBÁD VACSORÁJA

Újházi tyúkhúsleves tányérban
Műbarátok  akik még bőségesen találtattak a színészet körül  fogyasztják vala Újházi levesét, mintha az valamely vallásos szertartás volna. A csirkével, tésztával és zöldséggel teli levesestálba dugja a fejét Herzl Dóri, a lipótvárosi fiskális… a combnak vagy a mellnek éppen úgy megörvendezett, mint egy közelében eldurranó anekdotának, amelynek bőséges birtokában voltak az Újházi-társaság tagjai. (Krúdy Gyula: Újházy levese, 1932)

Paprikás csirke galuskával és ugorkasalátával
A paprikás csirke kijött a konyhából, mint már annyi más bolond csirke; Egyesi Úr elé telepedett, és megmutatta magát valódi külsejében, hogy Egyesinek a feje búbján, mint akár a kacsafark, felkunkorodott egy-két ujjnyi haja, mert nem mindennapi élvezetet ígért a jövevény. (Krúdy Gyula: A paprikás csirke sikere – Mellékutcai vendéglő, 1934)

www.mokussorkert.hu

Krudy logo vektoros


2019.01.072019.01.102019.01.112019.01.122019.01.16

Az oldal működéséhez sütit használunk.
Rendben