KRÚDY-NEGYED

Mikor:
2013. május 4. - 2020. december 31.
Hol:
Krúdy-negyed
KRÚDY-NEGYED



Krúdy Gyula halálának 80. és születésének 135. évfordulója tiszteletére

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által életre hívott és támogatott KRÚDY-ÉV keretében az Óbudai Társaskör kezdeményezésére összefogott négy intézmény. Az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert és Étterem KRÚDY-NEGYED néven kulturális és gasztronómiai élményt nyújtva járult hozzá az óbudai Krúdy-év eseményeihez. 2013 végén az Óbudai Népzenei Iskola is csatlakozott a Krúdy-negyedhez.

***

Ha Krúdyról beszélünk Óbudán, akkor az alábbi intézmények fontos szerepet játszottak az író életében, életrajzilag hiteles környezetet adnak, így méltán viselheti a Krúdy-negyed nevet a Kiskorona és Mókus utca által határolt tömb. Hiszen az író utolsó otthona a ma Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumként működő lakóházban volt, kedvenc törzshelyei közé tartozott a Kéhli Vendéglő és az Óbudai Társaskör épületében egykor működő Korona Kávéház, ahogy ez olvasható Márainál, Tersánszkynál.
A Mókus Sörkert és Étterem kertjének fái alatt pedig az író szívesen elüldögélne.
Itt a Krúdy-negyedben található Gyenes Tamás szobrászművész Krúdy Gyula írót ábrázoló mellszobra is.
2013 óta gazdagítja a Krúdy-negyed – melyhez később az Óbudai Népzenei Iskola is csatlakozott – kulturális és gasztronómiai rendezvényekkel az óbudai programkínálatot.

Harsányi Mária, az Óbudai Társaskör igazgatója

 

KrudyevLogo2



Az oldal működéséhez sütit használunk.