Gitármuzsika Óbudán
2019. február 20., szerda 19 óra
Dalok a Kispipából – Seress Rezső-est
2019. február 21., csütörtök 19 óra
Soharóza szerkezetek
2019. február 23., szombat 19 óra
Central European String Quartet
2019. február 24., vasárnap 17 óra
Vokális kamarazene zeneakadémistákkal
2019. február 27., szerda 19 óra
Az Il Chiaroscuro Régizene Együttes koncertje
2019. február 28., csütörtök 19 óra
<<  Február 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      3
  5  6  910
1112
181922
26   

 

Az Árpád híd tövében régi óbudai hangulatot idéz a Korona tér, Kiskorona utca, Mókus utca által határolt tömb. Három oldalra tekint az Óbudai Társaskör épülete, melynek múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. Ezek a falak állnak ma is, amelyeket az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárt, rekonstruált, újjáteremtett.

Az 1988-as átadás óta az Óbudai Társaskör épülete, kertje, minden szeglete kínálja a lehetőséget, hogy életteli események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások teremtsenek alkalmat a társas összejövetelre. Akik hozzánk járnak, már sokan ismerik egymást, ismerik és várják az élményt, amelyet ez a hely ad.

2018. október elsején az épület 200., az Óbudai Társaskör 30. évfordulóján nagytermünk ünnepélyesen felvette Till Ottó nevét.

A koncertélet legjelesebb kamarazenekarai: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok mellett egy fiatal formáció, az Anima Musicae Kamarazenekar is itt tartja próbáit. Ide kötődik a Till Ottó által alapított Óbudai Kamarazenekar is. Mellettük jól megfér az igényes könnyűzenét játszó Budapest Ragtime Band.

A zene folyamatos jelenléte inspiráló, az Óbudai Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek, valamint a klasszikussal határos könnyebb műfajok: a sanzon, a swing, a szalonzene. A társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt: a koncertek keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élőzene a felolvasószínházi, színházi esteken.

2013-ban Krúdy Gyula halálának 80. és születésének 135. évfordulója tiszteletére az Óbudai Társaskör kezdeményezésére összefogott négy intézmény. Az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert és Étterem az író utolsó éveinek helyszínein, Krúdy-negyed néven a kulturális mellett gasztronómiai élményt is kínál. Ebben az épületegyüttesben kapott otthont, és csatlakozott a Krúdy-hagyományhoz az Óbudai Népzenei Iskola.

A nyári hónapokban az Óbudai Társaskör átriumszerű belső udvarát két hatalmas gesztenyefa árnyas lombja tartja hűsen. A bensőséges hangulatú kertben koncert, opera, színház és felolvasószínház a közvetlenség élményével párosul az Óbudai Nyár társasköri programkínálatában.

Az Óbudai Társaskör Galériát a főváros ismert, progresszív kiállítóhelyei között tartják számon a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők. A tárlatokat műfaji és generációbeli sokszínűség jellemzi.

Az Óbudai Társaskör fenntartója Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

obuda logo 2017

 

Hogyan támogathat minket?

Az oldal működéséhez sütit használunk.
Rendben