Események betöltése

« Összes Események

SIMPLICISSIMUS – A LEGVIDÁMABB BAROKK

október 25 @ 19:00 - 21:00

3000Ft

Simplicissimus Ensemble

J. S. Bach: Cantate burlesque (BWV 212) – I. Sinfonia
J. Fischer: Unterschied zwischen einen rechten Violinist und gemeinen Bauern-Fiedler [A különbség egy jó hegedűs és egy közönséges paraszthegedűs között]
G. Ph. Telemann: Sonata a 3 (TWV 42:d10)

szünet

Linus Atya tánczai – egy 18. századi drámajáték kísérőzenéje (szerkesztette és hangszerelte: Németh Zsombor)

A Simplicissimus Ensemble Linus Atya tánczai – egy 18. századi drámajáték kísérőzenéje című előadása a Linus-féle táncgyűjteményt helyezi a középpontba. A kulturális relikviák korhű hangszereken – furulyákon, vonósokon, csembalón, lanton, gitáron, kobzon, illetve oboákon, fagotton, trombitákon és üstdobokon – csendülnek fel. A dallamok rekonstruálása, a korhű kíséret megírása és a zenei anyag hangszerelése az együttes művészeti vezetőjének, Németh Zsombornak a munkája.
Az előadás hossza körülbelül háromnegyed óra. Ezt Németh Zsombor rövid, vetítéssel kísért előadása előzi meg, amelyben a gyűjtemény és a rekonstrukció kulisszatitkaiba vezeti be a közönséget.

„A legvidámabb barokk”, a Simplicissimus Ensemble 2012-ben alakult, repertoárján elsősorban a 17. század második és a 18. század első felének kompozíciói szerepelnek. A korhű hangszereken játszó kamaraegyüttes célja az adott korszak hangzásvilágának és előadói stílusának restaurálásán túl az is, hogy a zeneművek előadásukban hasonló revelációval hassanak, mint saját korukban.

Az előadásra senior és diákjegy is váltható 50% kedvezménnyel.

Jegyvásárlás

Részletek

Dátum:
október 25
Időpont:
19:00 - 21:00
Összeg:
3000Ft

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona utca 7.
Budapest, -- Select -- 1036
Phone
+3612500288
View Helyszín Website

Szervező

Óbudai Társaskör
Phone
+3612500288
Email
informacio@obudaitarsaskor.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!