FISCHER ANNIE-EMLÉKHANGVERSENY*

Mikor:
2017. július 5., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
FISCHER ANNIE-EMLÉKHANGVERSENY*



Budapest Fúvósötös
Duleba Lívia
fuvola
Kiss Katalin oboa
Pálfi Csaba – klarinét
Mohai Bálint fagott
Farkas Ferenc kürt

Zongorán közreműködik: Kiss Péter

Ligeti: Hat bagatell /1953/
Brahms: Esz-dúr szonáta, op.120/2
Liszt: Vándorévek
Pastorale – Le Mal du Pays – Eglogue
(Eduard Lassen korabeli átirata)
Poulenc: Szextett fúvósötösre és zongorára, op.100

Műsorvezető: Dr. Székely György

Fischer Annie világhírú zongorista hagyományos születésnapi emlékkoncertjén, egy aktuális, szomorú megemlékezéssel párosul:  a koncerten a Fischer Annie hagyaték egyik legnagyszerűbb letéteményesére, a nemré elhunyt, csodálatos Dévény Annára is emlékezünk.

Tizenkilenc éve Csengery Adrienne kezdeményezésére alapította az akkori Oktatási és Kulturális Minisztérium a harminc év alatti zenei előadóművészek számára a Fischer Annie-ösztöndíjat. Az ifjú tehetségek támogatását hosszú élete során mindvégig fontosnak tartotta Fischer Annie, aki a legfiatalabbakat is szívesen meghallgatta. Elmeséltette velük koncertélményeiket, akadémiai óráikat, meghallgatta véleményüket.

Részlet Székely György Barátok mesélik című lejegyzéséből:
„Felfigyelt a gyermek Bogányi Gergely játékára és Szvétek László szép basszus-énekhangjára. Ő indította el a Keller Vonósnégyes külföldi karrierjét, úgy, hogy akkor ők erről nem is tudtak. Főzés közben a rádióból hallotta játékukat és azonnal felhívta egyik impresszárióját, hogy foglalkozzon a kiváló muzsikusokkal. Amikor Keller András kislánya megszületett, nem véletlenül keresztelték Annie névre.”

Fischer Annie születésnapján tehetséges fiatal zenészek adnak hangversenyt. Köztük van Duleba Lívia, és Kiss Péter, akik mindketten részesültek a legendás művésznő emlékére alapított ösztöndíjban. Színes műsorral tisztelegnek a világhírű zongoraművész emléke előtt.

Szőke Cecília

Belépőjegy: 1400 Ft, senior és diákjegy: 700 Ft
jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.