A HÓNAP ESEMÉNYE - ONCZAY 70 - JELES SZÓLISTÁINK III.*

Mikor:
2016. december 8., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A HÓNAP ESEMÉNYE - ONCZAY 70 - JELES SZÓLISTÁINK III.*



Az est szólistája: Onczay Csaba, Kossuth-díjas csellóművész

Közreműködik:
Onczay Zoltán – gordonka
Vigh Andrea - hárfa
Anima Musicae Kamarazenekar
Művészeti vezető: G. Horváth László

Vivaldi: L’estro Armonico, Concerto RV 565
Haydn: C-dúr csellóverseny Hob. VIIb:1
***
Bruch: Kol Nidrei
Weiner: Románc
Giovanni Sollima: Violoncelles, vibrez!

Az Anima Musicae Kamarazenekar decemberi koncertjének Onczay Csaba gordonkaművész az ünnepeltje. A neves eseményen Vivaldi, Haydn, Bruch, Weiner és Sollima művei hangzanak el.
Onczay Csabát nagy sikerű hangversenyei – három kontinens hangversenytermeiben – korosztályának egyik vezető csellistájává tették. 1993-ban hazai és nemzetközi előadóművészi sikereinek elismeréseként Kossuth-díjjal tüntették ki. Szólistaként mind a mai napig fellép Európa, Amerika és a Távol-Kelet jelentősebb hangversenytermeiben, korábban nagy sikert aratott többek között a Bécsi Szimfonikusokkal, a lipcsei Gewandhaus Zenekarral, a RAI Zenekarral és több amerikai együttessel is. Számos nemzetközi versenyen elért díjai közül a két legfontosabb a budapesti Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaversenyen (1973) és a riói Villa Lobos-versenyen (1976) megszerzett két első helyezése. Kodály Szólószonátájának kimagasló interpretálásáért 1976-ban Liszt-díjjal tüntették ki. Művészi és előadói munkásságát 1986-ban az Érdemes Művész, 2004-ben a Bartók-Pásztory díjjal jutalmazták, többször is megkapta az Artisjus előadóművészi díját.
A hangversenyen közreműködik gyakori kamarapartnere, Vigh Andrea hárfaművész, valamint fia, Onczay Zoltán gordonkaművész, akivel Sollima izgalmas művét adják elő.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft
16 éven aluliaknak ingyenes
jegyvasarlasgomb
Jegyfoglalás: ITT
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

NKA logo 2012



Az oldal működéséhez sütit használunk.